Ситуація в Херсоні та області напружена, окупанти мають намір провести там псевдореферндум для створення "ХНР".

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Херсоні та області у неділю, 24 квітня:

Вночі на Херсонщині не оголошували повітряну тривогу.

21:03  З Херсонської області продовжується евакуація населення, за три дні в різних напрямках евакуювали понад п'ять тисяч людей.

Відео дня

16:30 У Херсонській області російські танки під українськими прапорами обстрілюють населені пункти, повідомляє оперативне командування "Південь". Окупанти намагаються зімітувати присутність підрозділів ЗСУ на окупованих ними територіях і дискредитувати українських військових. Окрім того, на окупованих територіях Херсонської й Миколаївської областей російські військові продовжують агітувати місцевих за створення псевдореспублік.

16:17 Українська розвідка повідомляє, що в окупованій Херсонській області окупанти намагаються ввести в обіг російські рублі.

15:28 На тимчасово окупованих територіях Херсонщини й Миколаївщини військові РФ продовжують психологічний тиск на мирне населення - Оперативне командування "Південь".

13:13 Сьогодні на блок-посту на виїзді з Херсонської області на Миколаїв через Снігурівку не випустили колону, близько 1000 приватних автомобілів, яка розтягнулася на 10 км - про це Суспільному повідомив один з учасників колони.

12:47 У СБУ повідомили про затримання депутата-колаборанта у Херсонській області, а також про ліквідацію агентурної мережі окупантів у Луганській, Харківській, Херсонській, Донецькій та Одеській областях.

12:20 Жителі Херсонщини можуть евакуюватися до Кривого Рогу - ОВА

12:16 Серед загиблих 23 квітня від ракетного удару в Одесі - Валерія Глодан, її тримісячна донька та її мама. Валерія родом з Херсона, навчалася журналістиці в Одесі, працювала піарницею у низці компаній.

11:46 У неділю, 24 квітня в Херсоні пішли 12 тролейбусів та маршрутки на 25-ти маршрутах Садово-Херсон (1 автобус); №3 (1 автобус); №4 (11 автобусів); №5 (8 автобусів); №6 (6 автобусів); №10 (2 автобуси); №14 (8 автобусів); №17 (7 автобусів); №33 (1 автобус); №16 (5 автобусів); №29 (3 автобуси); №30 (3 автобуси); №8 (6 автобусів); №20 (6 автобусів); №9 (2 автобуси); №48 (2 автобуси); №34 (3 автобуси); №38 (5 автобусів); №35 (5 автобусів); №47 (5 автобусів); №12 (1 автобус); №49 (1 автобус); №7 (2 автобуси); №43 (4 автобуси), №51 (1 автобус).

11:27 Завали в будинку, в який вдень 23 квітня влучила ракета, продовжують розбирати. Мешканці намагаються потрапити в квартири, аби забрати хоча б документи.

Forwarded from Суспільне Одеса

10:23 Тепер офіційно: На Херсонщині з'явилася ще одна "Чорнобаївка" Оперативне командування "Південь" повідомило про вогневе ураження живої сили та техніки рашистів у районі Киселівки, після чого ті відійшли у бік Чорнобаївки. Загальні втрати окупантів склали 74 рашиста та 2 танки, РСЗВ, 6 одиниць броне- та інженерної техніки, 4 БПЛА-розвідники. Крім того, ЗСУ відновлено контроль 8 населених пунктів Херсонської області. ЗСУ вже близько, Херсон.

10:04 У Станіславі артобстрілами пошкоджено 38 прольотів дротів лінії електропередач ▪️Ранок як звичайно розпочався о 7:00 після відновлення електропостачання, як обіцяли по вулиці Шевченка та Тихе світло дали. ▪️В результаті обстрілів пошкоджено 38 прольотів проводів лінії ПЛ-10 та 0.4кВ, які ледь відновили. ▪️Сьогодні евакуювали з Олександрівки людей та їхнє авто. ▪️На Станіславському цвинтарі поховали солдата ЗСУ та мешканця Олександрівки Дмитра Марчука. ▪️Водопостачання та електропостачання працює нормально.

9:37 У Генічеську затримали агресивних "наркоманів-пияків" із сокирою. Затримано зловмисників (наркоманів-пияків), при затриманні кидалися на працівників поліції з сокирою! Тепер на них чекає покарання.

9:22 На Херсонщині підрозділи ЗСУ взяли під контроль вісім населених пунктів - оперативне командування "Південь". Також розбили російські підрозділи, які скопичилися в районі Киселівки з метою подальшого наступу на Посад-Покровське.

9:11 З Великоднем, українці! Христос Воскрес 🙏🏻 Нехай це світле свято подарує нам усім світ. Нехай цей день наповнить наші душі світлими думками та вірою у перемогу. Пам'ятайте, добро завжди перемагає зло! 🕊

02:48 Стало відомо, що українські військові з позицій спостережних посад відновили контроль над 8 населеними пунктами Херсонщини. Такою інформацією поділився спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, на херсонському напрямку ворог втратив понад 70 посібників та 13 одиниць техніки, зокрема, два танки.