Головні новини України 2 жовтня 2020 / фото УНІАН

В Україні зафіксовано черговий антирекорд щодо захворюваності на COVID-19. На Луганщині тим часом триває гасіння лісових пожеж.

Новий коронавірусний антирекорд

За добу коронавірус в Україні виявили у 4 633 осіб, зафіксовано 68 летальних випадків.

Станом на 2 жовтня в Україні офіційно підтверджено 217 661 випадок захворювання COVID-19. Із них 96 591 пацієнт одужав, а 4 261 – помер від ускладнень.

Відео дня

Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк спрогнозувала погіршення ситуації з поширенням хвороби COVID-19 в Україні найближчим часом.

Умова перенесення місцевих виборів

Місцеві вибори можуть бути перенесені виключно, коли буде введено в Україні надзвичайний стан. Так сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Лісові пожежі на Луганщині

На території Луганської області триває гасіння лісових пожеж. Воно ускладнюється надзвичайно складними погодними умовами, в результаті чого вогонь швидко поширюється на значні площі.

За фактами пожеж на Луганщині поліція відкрила 10 кримінальних проваджень.

Новини України 2 жовтня 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Бойовики на Донбасі за добу двічі порушили режим припинення вогню. Із автоматичного станкового гранатомета ворог відкрив вогонь поблизу Станиці Луганської, а з підствольного гранатомета – неподалік Оріхового.

Головні новини України: що важливо знати 2 жовтня 2020