Бюлетені містили заклики до порушення територіальної цілісності України / фото Прокуратура Закарпатської області

На Закарпатті прокуратура погодила підозру жителю Ужгорода, який закликав до зміни меж території України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Зазначається, що житель Ужгорода підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Відео дня

Читайте такожУгорщина хоче збереження Берегівського району у нинішніх межах

«Йдеться про залучення громадян України до оскарження в міжнародних інституціях результатів Тріанонського мирного договору», - сказано у повідомленні.

Зокрема, у ході слідства встановлено, що підозрюваний, разом із спільником – громадянином іноземної країни, намагалися дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області щодо зміни меж території та державного кордону України.

Згідно матеріалів слідства, фігуранти збирали підписи жителів Закарпаття на підтримку петиції щодо скасування умов Тріанонського мирного договору. Згідно з ним, окремі території, у тому числі частина земель сучасної Закарпатської області, відійшли у 1920 році від Королівства Угорщина.

«Проведена експертиза засвідчила, що бюлетені, які вони використовували для анкетування, містять заклики до порушення територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що в рамках подальшого слідства співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області перевіряється причетність інших осіб та організацій до ймовірної антиукраїнської діяльності.