У п'ятницю, 1 травня, сплив термін обсервації осіб, звільнених з полону 16 квітня з окупованих частин Донецької та Луганської областей.

Відео дня

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Читайте такожБуде обсервація, кримчан у списках немає: стали відомі подробиці майбутнього обміну полоненими на Донбасі (відео)

"Провели з місця обсервації українців, звільнених з полону 16 квітня. Двоє з них повертаються додому вже сьогодні, більшості потрібна психологічна та медична реабілітація - вони її отримуватимуть у спеціалізованих медичних закладах. Витрати, пов'язані з перебуванням та харчуванням людей в обсервації, взяла на себе держава. Дякую медичним працівникам, які два тижні були поруч з ними, турбувалися та надавали необхідну допомогу", - написав Кириленко.

Він також зазначив, що кожному провели тестування на коронавірус за допомогою швидких тестів та по два ПЛР- дослідження (на початку та в кінці обсервації). Отримані результати усі - негативні.

Нагадаємо, Україна вдень 16 квітня під час обміну утримуваними особами з ОРДЛО повернула 20 своїх громадян, які роками утримувалися в нелюдських умовах. Обміни відбувались окремо у Луганській і Донецькій області. Бойовикам українська сторона передала 14 осіб. Троє відмовились їхати на окуповані території. Після звільнення ексбранці поїхали не додому, а на два тижні на обсервацію, яка 1 травня завершилася.