Арестович виїхав з України у вересні минулого року / скріншот

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович зміг виїхати за межі України завдяки листу від Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це йдеться у матеріалах розслідування журналістського антикорупційного центру NGL.media.

"48-річний Олексій Арестович виїхав 4 вересня минулого року у Польщу через пункт пропуску Краківець-Корчова. За даними джерела NGL.media у прикордонній службі, підставою для його виїзду став лист Головного управління розвідки МО України", – йдеться у публікації.

Зазначається, що протягом повномасштабної війни Арестович неодноразово виїздив за межі України, але завжди повертався. Дозвіл на виїзд він отримував не лише від ГУР, але також від голови Держприкордонслужби та Офісу президента.

Відео дня

Ані в ГУР, ані в ДПСУ не захотіли коментувати обставини останнього виїзду Арестовича, після якого він назад вже не повернувся. Не дав коментарів і сам блогер.

На підставі нещодавнього інтерв’ю Арестовича, опублікованого 24 січня, можна зробити висновок, що зараз він живе у Нью-Йорку. У тій розмові він стверджував, що виїхав з України законно, але не став розкривати деталі.

Оновлено о 17.08. Пізніше в ГУР повідомили, що вони не надавали Арестовичу дозволу на виїзд з країни, і що твердження NGL.media не відповідає дійсності. 

Конфлікт Арестовича з Офісом президента

Як писав УНІАН, 17 січня 2023 року Олексій Арестович написав заяву про звільнення з посади позаштатного радника Офісу президента. Це сталося після того, як він необережно прокоментував влучання російської ракети у багатоповерхівку в Дніпрі і спричинив хвилю обурення серед українців.

Після цього Арестович продовжував публічну діяльність в якості блогера, але у нього виник конфлікт одразу з двома народними депутатками – Інною Совсун (через його сексистські висловлювання на "психологічних семінарах") та Наталією Піпою (через "культурну" дискусію навколо російської музики у публічному просторі). В результаті проти Арестовича було відкрито щонайменше дві кримінальні справи.

Крім того, Арестович почав активно критикувати українське військово-політичне керівництво України за невдачі у війні. В Офісі президента не забарилися з відповіддю.

Вас також можуть зацікавити новини: