Олена Зеленська відвідала ліцеї на Київщині

Перша Леді України побувала у навчальних закладах села Синяк та міста Буча. Це два з тринадцяти закладів, куди привозять їжу школярам з фабрики-кухні, яка нещодавно запрацювала завдяки інвестиціям благодійника Говарда Баффета.

Відео дня

Сьогодні кухня щодня готує 4 тис. порцій. Члени делегації, до складу якої входили очільники Київської, Запорізької та Чернігівської ОВА, представники місцевого самоврядування, отримали змогу побачити, як розвантажують бокси з готовими обідами та підігрівають їх за спеціальною технологією Сook and Сhill. Завдяки їй продукти зберігають якість і харчову цінність. Основною перевагою цієї технології є інтенсивне охолодження, за якого тривалість зберігання в холодильнику суттєво подовжується.

Олена Зеленська відвідала ліцеї на Київщині

"Хочеться звернутися до дорослих: будь ласка, не забувайте, що мета реформи шкільного харчування – закласти здорові харчові звички на все життя. Ось чому важливо, що і як їстимуть діти вдома", – сказала Олена Зеленська, повідомляє Офіс Президента.

Олена Зеленська відвідала ліцеї на Київщині

За словами голови Київської ОВА Руслана Кравченка, незабаром побудують ще одну фабрику-кухню, яка доставлятиме шкільні обіди і в навчальні заклади. Проєкт планується у Вишнівській громаді. У школах тут навчаються 10 тис. учнів, ще 2,5 тис. – вихованці дитсадків.

Роботи фінансуватимуться коштом громади. Також йде пошук додаткових інвестицій.