Майже 30% українців позитивно ставляться до Росії / фото УНІАН

Майже 30% українців позитивно ставляться до Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать оприлюднені на прес-конференції результати дослідження, проведеного центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка.

За даними опитування, 29,7% українців ставляться до Росії позитивно. При цьому 4,4% опитаних відповіли, що ставляться дуже позитивно, 25,3% - швидше позитивно. Водночас 31,4% українців ставляться до РФ - швидше негативно і 26,5% - дуже негативно. При цьому 12,4% не змогли відповісти.

Відео дня

Голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка Ольга Балакірєва зазначила, що у ставленні українців до Росії є регіональні особливості.

«Традиційно Донбас, схід України і певною мірою Центральний регіон і Південний більш позитивно ставляться до Російської Федерації. І дуже негативне ставлення ми спостерігаємо на заході України - 59% опитаних зазначили «дуже негативно» і 29% - «скоріше негативно», тобто сумарно більше 85% негативного ставлення до РФ», - сказала вона.

Читайте такожВ Україні майже третина населення ностальгує за СРСР - опитування

Як проводилося опитування

Опитування проводилось з 8 по 15 серпня. У ньому взяли участь 3012 респондентів. Статистична похибка становить від 1,1% до 1,9%.

Новини за темою