ПЦУ визнана Кірською Православною Церквою / фото ПЦУ

Кіпрська церква офіційно визнала Православну Церкву України.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Читайте такожФіларет заявив, що автокефалію ПЦУ більше не визнає жодна церква

Відео дня

Як повідомляється, Синод Кіпрської Православної Церкви 25 листопада 2020 року оприлюднив комюніке щодо підтримки рішення Блаженнійшого Архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостома ІІ про визнання Православної Церкви України.

«Священний Синод Церкви Кіпру на засіданнях 23 і 25 листопада 2020 року детально обговорив українське церковне питання і проблемну ситуацію, що виникла з поминанням Блаженнійшим Архієпископом Кіпрським Хризостомом Епіфанія як Предстоятеля Церкви України, і вирішив не виступати проти цього рішення Його Блаженства. У той же час, Священний Синод очікує широкого обговорення із загальною участю для подолання нинішньої кризи, яка загрожує розколом Церкви Христової», – йдеться у повідомленні.

Створення ПЦУ

  • 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.
  • 6 січня 2019 року в соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Епіфанію томос про надання автокефалії ПЦУ.
  • У 2019 році про своєвизнання ПЦУ заявили Елладська православна церква і Александрійський патріархат.
  • 3 лютого 2020 року Епіфаній висловив переконання, що автокефалію ПЦУ визнає ще кілька помісних православних церков попри тиск з боку Російської православної церкви.