У столичному ліцеї покарали вчительку Ларису Бондар, яка порушила мовний закон / скріншот

У київському ліцеї №303 вчителька німецької та російської мов Лариса Бондар порушила мовний закон, а також похвасталася гордістю за те, що не є українкою.

У навчальному закладі провели службове розслідування, щоб дізнатися, чому всупереч мовному закону вчителька вела урок не українською, й дізналися, що порушення відбулося під час уроку у восьмому класі, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також"Ненавиджу українську": київський таксист відмовився везти проросійських пасажирів, а ті влаштували скандал (відео)Після інциденту вчительці оголосили догану. 

"Причиною цього конфлікту стало непорозуміння між дитиною та учителем. Учитель припустився в ході цього конфлікту порушення мовного законодавства, глибоко переживає, шкодує, що так сталося", – сказала заступниця директора школи Валентина Симонова.

Бондар працює в ліцеї вже п’ятий рік. Вчителька також прокоментувала те, що трапилося.

"Я не стримала свої емоції і дуже шкодую, що так сталося. Я дуже просила пробачення у свого колективу. При нагоді вибачуся перед дитиною. Дуже шкодую, що так сталося. Більше мені немає чого додати, я звільняюся…", – заявила вона.

Раніше у мережі з’явилося відео, зняте в одній зі шкіл Києва. На відео знято, як на уроці німецької мови російськомовна вчителька зацькувала учня, який просив її перейти на українську.

Вчителька сказала таку фразу: "Я пишаюся тим, що не українка, а росіянка. Він не розуміє російську!".

Нагадаємо, згідно із законом "Про освіту", який набув чинності 28 вересня 2017 року, в Україні запроваджується 12-річна середня освіта, і мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова – українська.

Вас можуть зацікавити такі новини: