Питання справедливого бронювання працівників є пріоритетним для підтримки 'білого' бізнесу, – нардеп

На сьогодні є велика кількість спеціальностей та працівників бізнесу, без яких може зупинитися та чи інша підприємницька діяльність. Тому питання мобілізації та справедливого бронювання співробітників є одним з ключових. Про це розповіла народна депутатка, Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Коли законопроект щодо мобілізації знову зайде на розгляд Верховної ради, для народних депутатів важливо буде оцінити, яким чином прописані процедури, що пов’язані з бронюванням. Нині чинна процедура потребує певного вдосконалення. Думаю, представники бізнесу будуть почуті, аби був знайдений баланс між необхідністю захищати нашу державу та забезпечувати економічне зростання країни", – зазначила Шуляк.

Нардеп нагадала, що гроші на фінансування вітчизняного сектору безпеки та оборони надходять від українського бізнесу за рахунок сплати податків на території нашої держави, а не міжнародних партнерів.

Відео дня

"Той бізнес, який сьогодні працює "по-білому", сплачує всі податки, створює робочі місця й підтримує обороноздатність держави, жодним чином не повинен відчувати утисків", – наголосила Шуляк. 

Раніше Європейська бізнес-асоціація закликала владу розробити нові, прозорі механізми бронювання працівників. Зараз під мобілізацію найчастіше потрапляють офіційно працевлаштовані люди, оскільки їх найпростіше знайти. Тому, якщо не вдосконалити механізм мобілізації, та не зробити його прозорим і справедливим, у нас зросте кількість "зарплат у конвертах", а люди працюватимуть неофіційно. І зрештою бюджет все одно не отримає податки, необхідні на фінансування ЗСУ.