Фотографія з Дніпра, як чоловік з ліхтариком виглядає з вікна розбомбленої багатоповерхівки, куди 14 січня влучила російська ракета, облетіла світ. На знімку - Євген Ботвінов. Його дружина Ольга в той момент перебувала всередині.

Як йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1", жінка отримала поранення й потребувала медичної допомоги. Подружжя з Донецька. У 2014 році воно втекло до Херсона, а звідти, після окупації міста, в Дніпро. 

14 січня - дата влучання російської Х-22 у будинок у Дніпрі - Євген та Ольга називають своїм другим днем народження. Напередодні "прильоту" жінка сиділа в кімнаті й працювала за комп'ютером, а потім її покликав чоловік й запропонував лягти під ковдру, бо було холодно. Отямилися вони лише після влучання ракети. 

"Розуміємо, що ми обоє живі, встаємо, чоловік каже: "Беремо документи й виходимо". Відчиняємо двері в сусідню кімнату, а там - прірва до першого поверху", - каже Ольга, квартира якої була на 9-му поверсі.

Чоловік помітив, що у дружини поранення у скроню, за фахом він - хірург, тож одразу надав їй першу допомогу. Їх врятували ДСНСники через 3 години, їх спускали за допомогою драбини.

"Віконні рами, скло - все було просто скручено. Як ми вижили - це просто диво, це наш другий день народження", - каже Ольга. Її прооперували. А наступного дня на подружжя чекала ще одна жахлива звістка: 15-го січня ракета влучила в їхню квартиру у Херсоні.

Наразі у Євгена та Ольги немає планів, що робити далі, наразі потрібно одужати й оговтатись від страшної події.

Російська ракета Х-22 влучила у будинок в Дніпрі 14.01.2022

14 січня 2023-го року російська ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку в Дніпрі. Станом на 17 січня, коли було завершено розбір завалів, повідомлялося про 45 жертв трагедії. 19 січня з'явилися оновлені дані: внаслідок удару Росії по 9-поверхівці кількість загиблих сягнула 46.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що тіла людей, які вважаються зниклими безвісти, можуть не знайти. Також раніше він заявляв, що Росія могла цілитися в Придніпровську ТЕС, але промазала через неточну ракету Х-22.

Трагедія зруйнувала життя багатьох сімей, одну з трагічних історій розповіла мешканка будинку, яка із сусідами зустрічала Новий рік. Той щасливий момент вони зафіксували на фото, четверо людей з цієї світлини загинули через удар ракетою РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: