Погода в Києві - садочки і школи Києва з 15 лютого відчиняються, деталі / Фото УНІАН, Сергій Чузавков

У Києві із 15 лютого всі школи та садочки відновлюють роботу у звичайному режимі.

Читайте такожГоловні новини України 12 лютого: перша підозра нардепу за "кнопкодавство" та продовження снігового колапсу

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на в. о. першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

Відео дня

«Комунальні служби підготували будівлі садочків та шкіл і перевірили, в першу чергу, на підключення тепла, бо за прогнозами температура вдень має впасти подекуди до мінус 15. Ми стежимо за ситуацією і в разі потреби будемо приймати оперативні рішення, але зараз жодних пересторог немає, і абсолютно всі заклади освіти відчинять свої двері в понеділок», - заявив він.

Мондриївський також подякував батькам, які залишилися зі своїми дітьми вдома, та їх роботодавцям, які з розумінням поставились до ситуації і не стали зменшувати розмір оплати праці своїм підлеглим, що вимушено залишились вдома.

Ввечері 10 лютого КМДА ухвалила рішення про тимчасове закриття шкіл і садочків Києва через негоду 11 і 12 лютого. Чиновники пояснили, що хочуть таким чином розвантажити трафік транспорту на дорогах, які протягом останнього тижня потерпають від надмірних зимових опадів.

Погода в Києві

З початку тижня столиця, як й решта міст України, страждає від снігопадів. Опади стали причинами низки ДТП, заторів і травм містян. Ситуація з розчищенням вулиць теж залишається невтішною.

12 лютого в Києві спостерігається невеликий сніг та морозяна погода.

З 20 лютого синоптики прогнозують значне погіршення погоди з низькою температурою, хурделицями. Така ситуація може, за деякими даними, тривати до середини весни.