Поліцейські перевіряють наявність COVID-сертифікатів / скріншот

У мережі з'явилося відео, як у Києві поліцейські перевіряють наявність документів, що дозволяють проїзд у громадському транспорті.

Ролик опублікували в Facebook-групі "Вартові еспресо".

"У Києві сьогодні почали діяти карантинні обмеження "червоної" зони. Столичні правоохоронці почали перевіряти наявність COVID-сертифікатів у міському транспорті та закладах громадського харчування", – йдеться у підписі до відео.

На записі видно, як копи заходять в один з автобусів та вивчають документи пасажирів.

Нові правила проїзду в Києві з 1 листопада

Читайте такожУ Києві напередодні "червоної" зони охочі щепитися побилися в черзі на вакцинацію від COVID-19 (відео)Київ з 1 листопада перейшов у "червону" зону карантину. У зв'язку з цим проїзд у громадському транспорті столиці дозволяється за наявності наступних документів: 

  • COVID-сертифіката;
  • ПЛР або антиген-тесту, який зроблений не більше ніж за 72 години до поїздки;
  • сертифіката про одужання.

Штраф за порушення правил проїзду складатиме від 17 до 34 тисяч гривень та не стосуватиметься пасажирів, яким не виповнилося 18 років. Водія ж можуть оштрафувати за те, що він набере переповнений салон пасажирів.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини