Костянтин Бєдовий на прізвисько Костя Калоша / фото antikor.

Сепаратист Костянтин Бєдовий на прізвисько Костя Калоша втік з України та продовжує підривну діяльність проти держави. Про це написав президент Федерації боксу України Кирило Шевченко.

Навесні 2022 року під час активних бойових дій за Київську область Калоша, якому російські окупанти обіцяли "посаду" гауляйтера Білогородки, водив російські колони вглиб територій, здавав їм позиції та патріотів, рекрутував людей на службу ворогові.

"Коли окупанти отримали по зубах, Калоші і слід застудив. Боягуз змився до Молдови (чому не до Росії?), де продовжує відпрацьовувати російські рублі. Віддає накази своїм шавкам тероризувати сім'ї наших військових, координує зрадників, які наводять російські ракети на наші міста", – написав Шевченко.

Відео дня

Він нагадав, що Калоша завжди був "проросійським чортом" ще з часів Партії регіонів. Був помічником одіозного нардепа-регіонала Валерія Бондика. З 1993 року вів "бізнес" зі скандальними регіоналами: земельним махінатором Ігорем Борзилом та Сергієм Луцюком, який очолював Києво-Святошинську РДА.

"Всі троє – відверті поплічники Партії регіонів. Разом вони володіли кублом в Ірпені, так званим нічним клубом "Заїр". Старші люди добре пам'ятають, чим відома ця дірка і як у ній Калоша підсаджував молодь на наркотики", – йдеться у пості Шевченка.

Він вважає, що останніми роками Калоша "скотився до нижчої точки плазуна перед Кремлем". Навесні 2022 року сепаратист навіть просив у Путіна російське громадянство та політичний притулок.

"Кохання до диктатора – це у них сімейне з братом Михайлом Айзенштейном. А у випадку Калоші, мабуть, ще й наслідок згубного впливу наркотиків на психіку. Дядько зовсім попаяний", – написав голова ФБУ.

Він попередив Калошу, що неадекватність не врятує його від відповідальності: "Не знаю, чи наважиться Калоша колись знову поткнутися в Україну, але абсолютно впевнений: спокою йому не буде ніде. Рано чи пізно його дістануть і змусять відповісти за все. Калоша обрав неправильний бік. Він це вже зрозумів, але боїться зізнатися навіть собі".

Нагадаємо, вже під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Костя Калоша виїхав із України до Болгарії. Патріоти оголосили на нього "полювання": вони вже відвідали його у Варні та змусили терміново виїхати до Молдови. Тепер він ховається неподалік Кишинева.

Калоша відомий антиукраїнськими висловлюваннями. В одному із інтерв'ю пропагандистському російському каналу НТВ розповів, що "Америка захопила владу в Україні". Він також публічно закликав до зміни конституційного ладу в Україні та масового виходу з українського громадянства.