Стало відомо, чи можуть мобілізувати чоловіка після одруження / фото pixabay.com

При подачі заяви про державну реєстрацію шлюбу людина заповнює відповідні графи для надання інформації. Така заява включає в себе відомості стосовно відношення до військової служби. Таким чином, після реєстрації шлюбу, РАЦС дійсно повідомляє ТЦК про зміну сімейного стану особи.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповіла Діана Тернова, юрист юридичної компанії "Приходько та Партнери". Вона також уточнила, що це не означає, що чоловіка після реєстрації шлюбу мобілізують.

"Після реєстрацію шлюбу одразу ніхто не мобілізовує, однак після реєстрації шлюбу особі потрібно оновити свої дані в ТЦК. Оскільки призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних", - додала юристка.

Відео дня

Мобілізація в Україні - останні новини

В Україні триває робота над законопроектом про мобілізацію. Наразі комітет розглядає правки до нього, їх зібралося понад 4 тисячі. Законопроект про мобілізацію у Верховній Раді, ймовірно, розглянуть у другій половині березня. У першому читанні народні депутати ухвалили його 7 лютого. 

На думку адвоката Юрія Танасійчука, обмеження військовозобов’язаних у законопроекті про мобілізацію мали б стати частиною заходів щодо зменшень прав громадян України, які не дотримуються свого конституційного обов'язку.

Вас також можуть зацікавити новини: