Ринок тютюнових виробів для нагрівання є легальним на 99,9%, - дослідження Nielsen в Україні

99.9% усіх зібраних пачок тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) в Україні мали маркування, яке відповідає вимогам українського законодавства. Такими є результати дослідження, яке у 1 кварталі 2024 року провело незалежне міжнародне дослідницьке агентство "Nielsen" в Україні на замовлення Тютюнового комітету Європейської Бізнес Асоціації по збору порожніх викинутих пачок ТВЕН. 

Таким чином, на відміну від традиційних сигарет, ринок ТВЕН в Україні розвивається лише в легальному середовищі, а нелегальна торгівля такою продукцією практично відсутня через складність її виробництва, яке є високотехнологічним.   

Всього було проаналізовано 600 пачок і єдина знайдена пачка з маркуванням, яке не відповідає вимогам законодавства, маркована як для "Duty Free", і складає 0.1% від загальної вибірки. Збір пачок здійснювався з 12 по 24 лютого 2024 року в трьох великих містах України (Київ, Одеса, Львів).   

Відео дня

Такі результати подібні до тих, які були отримані в попередній хвилі дослідження, проведеного 2 роки тому (у 4 кварталі 2021 року), коли збір пачок здійснювався у більшій кількості міст (7).  

Нагадаємо, згідно з останнім дослідженням Kantar, рівень нелегального ринку сигарет в Україні у 2023 році сягнув 25,7% (станом на жовтень). Ще у червні 2023 року цей показник складав 19,5%. Такий відсоток "тіні" є абсолютним антирекордом за всю історію дослідження Kantar нелегальної торгівлі сигаретами в Україні, починаючи з 2011 року.

Вас також можуть зацікавити новини: