Шарій - націоналісти навідалися у мережу АЗС, яка фінансує партію Шарія / Скріншот

Представники патріотичного руху «Національний спротив» навідалися з фарбою на заправку «БРСМ-Нафта».

Читайте такожСБУ оголосила Шарія у державний розшук

Про це у Telegram повідомили самі націоналісти.

Відео дня

Учасники акції пояснили, що компанія причетна до фінансування партії підозрюваного у держзраді Анатолія Шарія.

Червону фарбу молодики вилили під стіни заправки, а на вікна наклеїли попереджувальні наліпки про вказану фінансову активність мережі АЗС,

Що передувало

Раніше журналісти Bihus.info заявили, що паливна мережа причетна до фінансування партії Анатолія Шарія в обхід сплати податків. Автори сюжету посилалися на отримані дані бухгалтерських звітів політичної сили. Водночас сама компанія інформацію спростовує.

"Національна мережа АЗК БРСМ-НАФТА опинилася у центрі потужної дезінформаційної хвилі, спровокованої в черговий раз поширенням інформації про фінансування БРСМ-НАФТА партії одіозного політика і журналіста Анатолія Шарія. Першоджерелом такої інформації є ресурс BIHUS INFO. Даним повідомленням БРСМ-НАФТА офіційно заявляє, що немає жодного відношення до Анатолія Шарія та будь-якої пов’язаної з ним діяльності, у тому числі і до фінансування політичної партії «Партія Шарія»", - наголосили в компанії, при цьому додають, що в листопаді 2020 року подали позов до   BIHUS INFO про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації.

1 березня Служба безпеки України направила до Київської міської прокуратури інформацію про внесення неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія».

Справа Шарія

  • 16 лютого стало відомо, що СБУ повідомила блогеру Анатолію Шарію про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 111 «Державна зрада» та ч. 1 ст. 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».
  • На переконання слідчих, Шарій здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері та діяв на замовлення іноземних структур.
  • 25 лютого СБУ оголосила Шарія у державний розшук.