Колишній в'язень розповів, чому могла статися трагедія у Шевченківському райсуді Києва / фото flickr.com/Raffaella

Причиною сьогоднішнього інциденту в Шевченківському районному суді Києва могла стати недбалість правоохоронців. Ув'язненого могли не обшукати належним чином.

"У СІЗО погано обшманали передачу. Забили на шмон при виїзді до суду. Конвой по-приятельськи пустив заарештованих до суду без шмона, сподіваючись, що все зробили в СІЗО. Потім у Шевченківському суді стався вибух", - припустив колишній ув'язнений Володимир Фомічов на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що під час його ув'язнення суди не підривали, але "як поліція може без бажання проводити такі обшуки, я бачив і не раз".

Відео дня

"У Лук'янівському СІЗО сьогодні дуже весела ніч. З обшуками, масками і всім іншим", - підсумував колишній ув'язнений.

Вибух у Шевченківському суді Києва 5 липня 2023 - що відомо

5 липня в будівлі суду Шевченківського району Києва прогримів вибух. Спочатку ЗМІ повідомили, що вибух влаштував підозрюваний у справі про підрив гранати біля стін Ради в 2015 році Ігор Гуменюк. Він закрився з двома конвоїрами в туалеті Шевченківського райсуду, а також підірвав вибуховий пакет.

Пізніше в Шевченківському суді Києва прогримів ще один вибух. Спецназ нібито почав штурм.

Під час брифінгу глава МВС Ігор Клименко підтвердив, що вибух у приміщенні суду скоїв Ігор Гуменюк, підозрюваний у скоєнні тяжкого злочину в 2015 році, в результаті якого загинули 4 військовослужбовців Національної гвардії України.

Вас також можуть зацікавити новини: