Фото УНІАН

Грузинський бізнесмен Тамаз Сомхішвілі підтримує тісні зв’язки із проросійським грузинським політиком Бідзіною Іванішвілі та виступає посередником між ним та кримінальним авторитетом Шакро Молодим. 

Про це у своєму блозі на Цензор.нет пише журналіст та ведучий Сергій Іванов.

Він посилається на розслідування грузинських журналістів, які виявили прямий зв’язок між Сомхішвілі та Іванішвілі. 

Відео дня

"Партія "Грузинська мрія" Іванішвілі була створена під патронатом російського ГРУ, яке здійснило спецоперацію з захоплення влади в Грузії. Іванішвілі – протеже Кремля, його агент, який контролює владу Грузії через правлячу партію. Горезвісний законопроект про "іноагентів", який викликав протести в Тбілісі – чергова підривна ініціатива москви, що опосередковано підтверджується погрозами ракетними ударами з боку російських пропагандистів", - пише Іванов.

Він нагадав, що Бідзіну Іванішвілі називають "грузинським Медведчуком", адже він, так само, як і той, виконує кремлівські вказівки. 

"Тобто Сомхішвілі при Іванішвілі – це щось на кшталт Тараса Козака при Медведчукові", - резюмує Іванов.

Як повідомлялося, Тамаз Сомхішвілі став відомим в Україні через його позов до Київської міської державної адміністрації з вимогою відшкодувати йому 100 млн доларів за нібито завдані збитки під час реконструкції Харківської площі, яка так і не була здійснена. Попри те, що він позиціонує себе як британський інвестор, журналісти з’ясували, що він є громадянином Росії і співзасновником підприємства НПК "Штурмовики Сухого", на якому ремонтуються російські бойові літаки. Також Сомхішвілі підозрюють у зв’язках з кримінальним авторитетом Шакро Молодим, який агітував ув’язнених вступати до ЧВК "Вагнер". З’ясувалося, що Тамаз Сомхішвілі та Бідзіна Іванішвілі є давніми бізнес-партнерами, що підтверджується інформацією з державних реєстрів. Нещодавно у Грузії пройшли масові протести проти ініціативи партії Іванішвілі "Грузинська мрія" прийняти закон "Про іноагентів", подібний до того, що діє у Росії. Під натиском громадськості грузинська влада змушена була відмовитися від ухвалення закону.