У такому вигляді Левін знаходився на засіданні / facebook.com/MasiNayyem

Один з фігурантів справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексій Левін прийшов на засідання суду напівоголеним та заявив про побиття.

Про це повідомляється на сторінці спільноти "Хто вбив Катю Гандзюк" у Facebook.

"Так виглядає дешевий театр від організатора та замовника вбивства Каті Гандзюк. На підготовче засідання Дніпровського райсуду міста Києва Олексій Левін прийшов майже голий, лише в залишках своїх трусів. Заявляє, що в нього вибивали покази на Владислава Мангера, зняли з нього одяг і так привели на суд", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Масі Найєм у коментарі LB.ua розповів, що Левін заявляє, нібито до нього застосовували фізичну силу, тому що він відмовлявся йти на засідання. 

"Він не може до ладу пояснити, чому він у такому вигляді. Обґрунтовує це тим, що його били. Тільки як це пов'язано з тим, що він без одягу — незрозуміло. Запитали в начальника конвою, чи били його - підтвердив, що ніхто його не бив. Він мав бути доставленим у суд, але відмовлявся одягатися і, по суті, перебуває тепер у такому вигляді. При цьому конвой говорить, що тут у нього є одяг, з його камери. На це підсудний відповів, що це не його одяг і він відмовляється вдягатися", - пояснив адвокат.

Читайте такожВбивство Гандзюк: прокуратура завершила розслідування у справі Мангера і Левіна

Левін також заявив судді, що в нього болить зуб. Через це до залу суду приїхала швидка допомога.

Справа Гандзюк: що відомо

  • Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
  • 6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину. Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин, колишній помічник депутата Херсонської облради Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука.
  • Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.
  • У січні 2020 року було затримано Павловського і Левіна, обох суди відправили під варту. 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про встановлення кінцевого замовника вбивства - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.
  • Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої).
  • 28 липня обвинувальний акт щодо Мангера та екстрадованого в Україну з Болгарії Левіна було направлено до суду.