Екс-"беркутівців" повідомили про підозру / Фото УНІАН 

Двом колишнім працівникам спецпідрозділу «Беркут» ГУ МВС України в Дніпропетровській області повідомлено про підозру у фальсифікації доказів проти учасника Євромайдану.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора.

Про підозру повідомлено слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора.

Відео дня

Читайте також"Демонстративне приниження": родини героїв Небесної сотні звернулися до Зеленського після повернення двох екс-беркутівців до Києва

Підозрюваним інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене службовою особою, а також надання завідомо неправдивого показання свідка, поєднаного із штучним створенням доказів обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину (ст. 340, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

«Слідством встановлено, що 21 січня 2014 року на вул. Грушевського у м. Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» затримано громадянина за начебто участь у масових заворушеннях в порядку ст. 208 КПК України. У подальшому його було доставлено до одного із столичних райвідділів міліції. Наступного дня міліціонери «Беркуту» дали слідчому показання про те, що затриманий брав активну участь у масових заворушеннях зі знищенням майна. На підставі цих неправдивих показань затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу України та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - пояснили в прокуратурі.