Сергій Стерненко / фото УНІАН

Активіст Сергій Стерненко заявив, що справу проти нього і справу про вбивство журналіста Павла Шеремета «сфабрикували одні й ті самі люди».

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Підозри і мені, і Кузьменко/Антоненку/Дугарь починаються з маразматичних пропозицій. У них: «Захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи велич арійської раси...» А в моїй підозрі з вересня 2019-го, яку готували мусори: «Стерненко, будучи активістом, скоїв ряд тяжких та особливо тяжких злочинів... Стерненко, неправильно оцінивши дії Кузнєцова і Ісайкула, маючи помилкове враження про загрозу вчинення посягання на його життя...» - написав Стерненко

Відео дня

Читайте такожСправа Стерненка: СБУ завершила розслідування проти активіста й надала доступ до матеріалів

Стерненко заявив, що порівняв витяги з ЄРДР за 2019 рік щодо його справи і справи Шеремета і з'ясував, що в обох були одні й ті самі слідчі: Соцький, Гуменюк, Шеремета, Катинський, Подоляк, Бирко, Лучинська.

Також, за його словами, збігаються деякі прокурори в справах - Лукашенко і Грицай.

«Саме ці слідчі відмазували моїх нападників (те ж зараз робить і Венедіктова) і хотіли звинуватити мене у вбивстві (те, що зараз зробила Венедіктова)», - стверджує активіст.

Як повідомляв УНІАН, 15 червня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів застосувавши до громадського активіста Сергія Стерненка цілодобовий домашній арешт.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.