У зоні ЧАЕС затримали трьох осіб / фото ngu.gov.ua

Сьогодні, близько 10 години ранку, під час виконання службово-бойових завдань з пошуку осіб, причетних до підпалів у Чорнобильській зоні, пошукова група військовослужбовців спецпідрозділу «Омега» Північного ОТО Національної гвардії затримала у місті Прип’ять трьох осіб у покинутій багатоповерхівці.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні та на Житомирщині тліють ліси й торф'яники

Про це повідомляє прес-служба НГУ.

Відео дня

«Проводячи пошукові заходи у даному квадраті ми звернули увагу на силует людини у вікні покинутої багатоповерхівки. Я надав команду очепити будівлю. Піднявшись на 13-й поверх, в одній з квартир ми затримали трьох осіб. Помітивши нас, вони почали збирати речі та намагалися втекти. Зі слів затриманих, вони вирішили відзначити травневі свята поїздкою до Чорнобильської зони», - розповів командир пошукової групи.

Затриманих було передано слідчо-оперативній групі районного відділку Національної поліції ЧАЕС в Київській області для подальшого з’ясування обставин незаконного проникнення до Чорнобильської зони відчуження.

Попередньо їм інкримінують ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення).