На ринку відбулися погроми / скріншот

На Одещині адміністрація промтоварного ринку «7-й кілометр», на якому сьогодні були погроми і стрілянина, закликала підприємців до мирного вирішення конфліктів.

Про це сказано в офіційній заяві адміністрації.

Читайте такожБуло вісім пострілів: в центрі Одеси сталася ще одна стрілянина (фото)

Відео дня

Зазначається, що 2 червня на території ринку між підприємцями торгових об'єктів, розташованих по сусідству, стався резонансний конфлікт на побутовому ґрунті, який призвів до НП з постраждалими.

«Адміністрація звертається до всіх підприємців, яких на ринку працює 60 тис. осіб, і закликає вирішувати конфліктні ситуації будь-якого походження виключно мирним шляхом. Зі свого боку, ми готові надавати всіляку підтримку у вирішенні спірних питань в суто правовому полі», - сказано в заяві.

Як зазначається, такі події негативно позначаються на репутації ринку і дестабілізують його роботу. Тому комерсантів просять бути ввічливими один з одним і розсудливими, поважати один одного, оскільки всі об'єднані однією справою й однією територією торгівлі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на промтоварному ринку «7-й кілометр» невідомі в масках влаштували стрілянину в магазині, поранивши двох чоловік. Зловмисники з місця події зникли. Очевидці повідомили, що бачили групу людей (частина з них у крові) з бітами, які б'ють скло магазину тканин МЕГА TEX.

Пізніше в поліції заявили, що конфлікт стався між двома групами сирійців, які торгують тканинами в різних магазинах. До поліції доставили 10 учасників конфлікту, тих, хто стріляв, розшукують.

За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження.

Довідка УНІАН. ТОВ «Промтоварний ринок» («7-й кілометр») - найбільший оптово-роздрібний промтоварний ринок в Європі. Розташований у смт Авангард Овідіопольського району Одеської області. На ринку працюють близько 60 тис. осіб, функціонують 15 тис. торгових і складських об'єктів (магазини, павільйони, контейнери, склади), 8 автостоянок. Ринок відвідують близько 200 тис. осіб на день.