Суд звільнив військового від відповідальності / Фото УНІАН

Суд в Одесі вирішив звільнити від кримінальної відповідальності за державну зраду військовослужбовця Військово-морських сил Збройних сил України, який добровільно повідомив про обставини свого вербування співробітниками російських спецслужб.

Читайте такожПравозахисники повідомляють про нову хвилю блокування українського FM-мовлення в окупованому Криму

Про це повідомила Служба безпеки України.

Відео дня

Встановлено, що військовослужбовець ЗСУ був завербований ФСБ РФ під час відвідування тимчасово окупованої території АР Крим у сімейних справах. Як зазначається, представники російських спецслужб діяли шляхом шантажу та психологічного тиску.

Співробітник ворожої спецслужби відпрацював українському військовослужбовцю завдання зі збору інформації військового характеру та щодо суспільно-політичної обстановки в південному регіоні України.

«Враховуючи той факт, що після повернення на контрольовану державою територію військовослужбовець ЗСУ добровільно повідомив про всі обставини свого вербування та відмовився від виконання завдань ворожих спецслужб, Приморський районний суд Одеси визнав його винним у готуванні до держзради у формі шпигунства і звільнив від кримінальної відповідальності за державну зраду», - інформує СБУ.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом УСБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Одеського гарнізону.

Вас також можуть зацікавити такі новини: