Тарас Тополя - музиканта викликали у військкомат через скандал з Хомчаком: деталі / facebook.com/taras.topolya

Українського музиканта й військового волонтера Тараса Тополю викликали у військкомат. Напередодні він опублікував текст про зловживання службою начальником Генштабу ЗСУ Русланом Хомчаком.

Читайте також53-річний Хомчак одружився з 29-річною головою Чернігівської ОДА (фото)

Про це у Facebook повідомила волонтерка Наталія Воронкова.

Відео дня

«Хочуть призвати його із запасу, щоб влаштувати веселу службу в учєбці. Нарили якусь прострочену довідку із 2007-2008 років, коли Тарас ще навчався в Академії Внутрішніх справ і намагаються притягнути за вуха порушення правил військового обліку», – написала вона.

Воронкова нагадала, що Тополя неодноразово бував на фронті, а також регулярно допомагає армії.

«Тополя – волонтер, і два роки їздив на фронт, на самісінький «передок» і ніде не переховувався: з концертами виступав ще й допомогу привозив й передавав. Смішно, правда, що публічна особа може десь переховуватися. Хіба що в ефірах телеканалів», – зауважила жінка.

Сам музикант пообіцяв зробити "стрім без карантинних обмежень", якщо до нього раптом навідаються.

Що передувало

Тарас Тополя три дні тому, 20 жовтня, поділився в соцмережі інформацією про отримання Хомчаком третьої квартири від держави – у Києві.

«Попередні він зі службових зробив приватними, одну приватизував на маму (це так мило)», – вказав Тополя.

Крім того, музикант згадував й про наречену Хомчака Анну Коваленко, яку у жовтні президент призначив головою Чернігівської ОДА. Жінку артист пов’язав зі скандалом в ЗСУ щодо відмови Збройними силами вакцинувати українських військових, яких відправляли в Конго.

За словами Тополі, Коваленко, котра обіймала ще посаду заступниці голови ОП, захищала позицію начальника медичних сил ЗСУ, а також «переконувала що вакцинація не потрібна» усупереч порадам інфекціоністів. Тоді про стосунки Коваленко й Хомчака ще ніхто не знав.

Інші новини на тему: