Тисяча Зеленського на армію - як перерахувати і що потрібно знати / Фото УНІАН

Тисяча президента Володимира Зеленського, яку українці отримують за вакцинацію від коронавірусу, тепер може бути витрачена і на підтримку української армії. УНІАН розібрався, як це можна зробити.

Раніше пенсіонерам дозволили платити за комуналку "тисячею Зеленського". А тепер програма дає можливість направити ці кошти і на допомогу ЗСУ.

Відео дня

Тисяча Зеленського на армію - як перерахувати

"На сайті цього ветеранського бізнесу кожен бажаючий може придбати сертифікат на суму ковід-допомоги від держави, а видавництво (Марка Мельника – ред.) переводить цю суму "Повернись живим" на придбання мобільних комплексів спостереження", – передаває багодійна організація "Повернись живим".

Окрім допомоги "Повернутися живим" - гроші від єПідтримка можна також направити до медичного підрозділу "Госпітальєрі" або надати захисникам на передовій книгами.

"Закликаємо продовжувати вкладати "ковідну тисячу" в найголовніше – власну безпеку і порятунок життів українських солдатів. Щоб приєднатися, переходьте за посиланням: https://bit.ly/3oumhbu", - резюмує організація.

Тисяча Зеленського: що потрібно знати

15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський оголосив про виділення 1 тис. грн кожному українцю, який отримав дві дози антикоагулянтної вакцини.

Гроші можна витратити на абонементи в спортзали, відвідування театрів, кінотеатрів, придбання квитків для подорожей всередині країни тощо. Це робиться в рамках програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки.

19 грудня офіційно стартувала програма єПідтримка в додатку Дія, яка передбачає виплату тисячі гривень за повний курс вакцинації від COVID-19.

Першими почали виплачувати гроші Монобанк, Альфа-банк та А-банк. Потім приєдналися ще кілька банків, зокрема, ПриватБанк, Ощадбанк і Укргазбанк.

У січні 2022 Зеленський доручив Кабінету міністрів підготувати окрему програму виплати тисячі гривень для українців віком 12-18 років у рамках програми єПідтримка, що пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: