Повісток на вулиці роздаватимуть більше після постанови Кабміну / фото ТСН

Адвокат Тарас Никифорчук відреагував на нову постанову Кабміну про роздачу повісток військовозобов'язаним в Україні незалежно від місця їхньої реєстрації та перебування на військовому обліку.

У своєму YouTube-каналі він пояснив, що цей документ українського уряду передбачає роздачу повісток не за місцем прописки, не за тим місцем, де ви перебуваєте на обліку в ТЦК, якщо, звичайно, ви там перебуваєте.

"Якщо ви вже перебуваєте на обліку у військкоматі за місцем вашої прописки, у вас є відповідний документ, то навіть якщо ви туди з'явитеся, врахуйте, що без вашої заяви про те, що вас взяли на облік в новому ТЦК, нічого вони зробити не можуть. Тобто за фактом ви можете перебувати в Одесі на обліку у військкоматі, а в Києві до вас підійдуть і скажуть: "Приходьте". Ви прийдете, і вони не знатимуть, що ви перебуваєте на обліку в іншому ТЦК", — каже Никифорчук.

Тобто адвокат стверджує, що немає загальної бази тих, хто перебуває на військовому обліку. За його словами, спочатку у нас відбувається якесь явище, а потім увідповіднюють з ним законодавство.

Він нагадав, що для того, щоб вручати повістки, у співробітника ТЦК повинні бути повноваження і наказ від начальника військкомату. 

Кабмін розширив повноваження військкоматів: що зміниться при врученні повісток

Згідно з ухваленою 7 квітня постановою уряду, тепер ТЦК можуть надсилати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Іншими словами, тепер українців зможуть мобілізувати незалежно від того, в якому військкоматі вони перебувають на обліку.

Тотальне вручення повісток на вулиці: адвокат проаналізував рішення Кабміну (відео)

Вас також можуть зацікавити новини: