Біля Верховної Ради запалили новорічну ялинку / фото УНІАН, Таня Поляковська

Біля будівлі Верховної Ради України, на площі Конституції, вперше відбулося відкриття новорічної ялинки.

Як передає кореспондент УНІАН, участь у заході взяли голова ВР Руслан Стефанчук та його перший заступник Олександр Корнієнко.

Вогні на 14-метровій ялинці були запалені за участі також актора в образі Святого Миколая.

На заході кілька композицій виконав Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки.

Читайте такожМитрополит Епіфаній заявив, що більшість українців може перейти на святкування Різдва 25 грудняУчасть у заході могли взяти усі охочі.

На ялинці буде 500 іграшок та 10 тисяч вогників на гірляндах.

Поруч з ялинкою розміщені підсвічені 3D-фігури ялинок та оленів.

Крім того, поруч з ялинкою курсуватиме дитячий потяг та працюватиме ярмарковий будиночок.

Також тут є інсталяція-фоторамка, де можна сфотографуватися.

Біля Верховної Ради встановили новорічну ялинку / фото УНІАН, Таня Поляковська
Біля Верховної Ради встановили новорічну ялинку / фото УНІАН, Таня Поляковська
Біля Верховної Ради встановили новорічну ялинку / фото УНІАН, Таня Поляковська

Перед церемонією відкриття у коментарі журналістам Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко розповів, що ялинкою "опікується місто Київ".

"Ми знаходимося в Києві. Всі ці ялинки і всі ці фігури, і весь цей антураж – цим займається Київ. Відповідно, коли вони звернулися до Верховної Ради, я так розумію, що Апарат... В принципі, чому відмовляти? Якщо є можливість, є площа, екологічні умови виконані – це штучна ялинка. Я думаю, що чим більше буде ялинок в Києві, до яких можна прийти, провести час, відсвяткувати, тим буде нам усім затишніше", – сказав він.

На запитання, скільки коштує ялинка, депутат зазначив: "У мене є інформація, що Верховна Рада за це не платить... Здається, проводився мистецький конкурс, наскільки я знаю, на всі ці ялинки по всьому місту. Тобто, це все, фактично, філіал ялинки із Софійської площі. Так само, як у нас є містечко біля Офісу президента".

Нагадаємо, 18 грудня у Києві на Софійській площі запалили головну ялинку країни. Цього року ялинку прикрашають 20 тисяч іграшок червоно-золотих кольорів і яскрава гірлянда довжиною 10 кілометрів у вигляді великого купола.

Вас також можуть зацікавити новини: