Під Верховною Радою вшанували пам'ять нацгвардійців, які у 2015 році загинули під час заворушень біля будівлі парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, у заході, окрім родичів та близьких загиблих, взяли участь голова Верховної Ради Дмитро Разумков, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та інші високопосадовці.

Разом з батьками загиблих присутні вшанували пам'ять нацгвардійців хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки на будівлі Верховної Ради.

Читайте такожУкраїна вдруге відзначила День пам'яті своїх захисників: як це було (фоторепортаж, відео)

Після цього заходу його учасники на Солом’янській площі покладуть квіти до Меморіалу мужності, вірності, героїзму працівників МВС України та меморіальних плит, де увіковічені імена загиблих правоохоронців.

Заворушення під Радою у 2015 році

31 серпня 2015 року після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації біля Верховної Ради сталися масові заворушення. Тоді агресивно налаштовані особи почали штурмувати парламент, жбурляти бруківку, димові шашки. Також було кинуто бойову гранату.

Загинули четверо бійців Нацгвардії: Ігор Дебрін, Дмитро Сластніков, Олександр Костина та Богдан Дацюк. Ще близько 150 осіб постраждали.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом вчинення теракту.

За підозрою у застосуванні гранати затримали колишнього бійця батальйону спецпризначення "Січ" МВС України Ігоря Гуменюка. Пізніше було затримано бійця добровольчого батальйону "Карпатська Січ" Сергія Крайняка.

Крім того, підозри у кримінальному провадженні щодо подій 31 серпня були оголошені членам ВО "Свобода" Юрію Сиротюку, Едуарду Леонову, Ігорю Швайці та іншим.