У Краматорську Донецької області розпочалося будівництво обласної багатопрофільної лікарні III рівня. Побудована в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" лікарня стане сучасним медичним хабом з великим переліком послуг вузькопрофільних фахівців.

Про це повідомив у Facebook заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"По суті, це буде ціле медичне містечко. Лікарня у Краматорську стане своєрідним хабом, який поєднає діагностику, медичну допомогу та науку", - написав Тимошенко.

Відео дня

За його даними, раніше в області були недоступні багато видів спеціалізованої медичної допомоги. У новому медмістечку жителі Донецької, а також Луганської та Харківської областей зможуть отримати допомогу в галузі кардіохірургії, судинної хірургії, гематології, проктології, торакальної хірургії, урології, політравми та багатьох інших напрямках.

На базі стаціонарних відділень обласної лікарні розмістяться також клінічні кафедри Донецького національного медуніверситету.

За проєктом, консультативно-діагностичний підрозділ зможе приймати 600 пацієнтів за зміну.

За даними заступника голови ОП, сьогодні в Донецькій області реалізується найбільша кількість проєктів в ході президентської програми "Велике будівництво".

Нагадаємо, раніше Тимошенко повідомляв, що у 2021 році буде завершено реконструкцію і модернізацію 200 приймальних лікарняних відділень