фото REUTERS

Група компаній "Метінвест" більше року безкоштовно забезпечувала медичним киснем лікарні Маріуполя, а зараз доправляє його у лікарні різних регіонів країни. Загалом на боротьбу з коронавірусом лише торік металургійний гігант виділив близько 6 мільйонів доларів.

Про це повідомив директор департаменту регіонального розвитку компанії Олександр Вишняков, йдеться в сюжеті "5 каналу".

"Ми, як найбільший гірничо-металургійний український комплекс, група компаній, не можемо залишатися осторонь, і наші соціальні інвестиції – це насамперед турбота про людей. Ми не ставимо собі головною метою кількість виробленої сталі, для нас не є показником досягнення певних фінансових цифр. Люди насамперед", – наголосив Вишняков.

Водночас він повідомив, що підприємств групи і надалі постачатимуть кисень на запит медиків у різні регіони України.

"У жовтні місяці, коли стався на ринку дефіцит кисню та зростання захворюваності, ми почали отримувати звернення від влади, ми почали отримувати звернення від медиків, усі просили допомогти киснем. І за жовтень ми поставили 1740 тон рідкого кисню. Загалом з початку року до державних лікарень безкоштовно було поставлено кисню понад 4 тисячі тонн, і понад 200 куб. м газоподібного кисню", – відзвітував Вишняков.