У межах Global Teacher Prize Ukraine вчитель отримає 1 000 000 гривень на реалізацію проєкту з відновлення освіти на деокупованих територіях

Щорічно національна премія Global Teacher Prize Ukraine нагороджує вчителів, які відзначилися в освітній галузі, проявивши неабияку майстерність, вплив на розвиток учнів і спільноти в цілому. Традиційно, медіапартнером проєкту є група 1+1 media, а незмінною кураторкою премії є ведуча телеканалу 1+1 Україна Наталія Мосейчук

В умовах повномасштабної війни організатори премії зосередилися на документуванні історій вчителів, професійний досвід яких уособлює подвиги воєнного часу. До того ж цьогоріч проєкт розпочав збір вчительських ініціатив, спрямованих на відновлення освіти на деокупованих територіях. 

Так, автор найкращої ідеї отримає 1 000 000 гривень на реалізацію проєкту. Відбір та оцінку здійснюватиме громадська спілка "Освіторія" разом з експертами. Ім’я вчителя стане відоме 7 жовтня в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини" та на платформі кіно й телебачення Київстар ТБ. 

Відео дня

Крім цього, організатори закликають всіх небайдужих українців розповідати про вихователів дитячих садочків, незламні історії яких має знати вся країна:

"На світовому рівні Global Teacher Prize відзначає лише шкільних вчителів — це правило, якого й ми дотримувалися протягом усіх років проведення премії в Україні. Проте за умов війни ми не можемо залишити осторонь уваги вихователів, які сьогодні навчають, виховують та оберігають найменших українців у садочках. Ми знаємо, що історій вчителів, які працюють з дошкільнятами, які так віддані своїй роботі та мають непересічний досвід багато. Важливо, щоб ці історії також були почуті, а роль вихователів під час війни також була помітною, — розповіла Зоя Литвин, голова ГС "Освіторія" й засновниця Global Teacher Prize Ukraine.  

Збір історій та ідей освітніх проєктів триватиме до 1 вересня на сайті Global Teacher Prize Ukraine.Путівник із практичними порадами з заповнення заявокдоступний тут: https://bit.ly/3QuLUaW

Інформаційно підтримують проєкт майданчики групи 1+1 media – новинні сайти УНІАН та ТСН, ранкове шоу "Сніданок з 1+1", а також платформа кіно та телебачення Київстар ТБ. 

Довідка 

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Цьогоріч премія вдруге відзначатиме героїв освітнього фронту, які виборюють майбутнє для українських дітей.

Більше на сайті: https://globalteacherprize.org.ua/   

"Освіторія" — неприбуткова громадська спілка, яка з 2013 року допомагає реформувати та розвивати освіту в Україні. Засновник Global Teacher Prize Ukraine. Більше на сайті: https://osvitoria.org/