Олексій Данілов / фото УНІАН

У разі вторгнення Російської Федерації в Україну буде відразу запроваджено режим воєнного стану.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов заявив під час брифінгу за результатами засідання РНБО.

"Нас цим вторгненням постійно лякають. Наголошую, що ми чітко усвідомлюємо всі процеси, які відбуваються... У разі вторгнення на території нашої країни відразу буде запроваджено воєнний стан, і всі будуть проінформовані", – сказав Данілов.

Як повідомляв УНІАН, РНБО підтримала введення надзвичайного стану в Україні, рішення за Верховною Радою.

Як пояснив секретар РНБО Олексій Данілов, у різних регіонах обмеження у зв'язку з надзвичайним станом можуть відрізнятися. Він уточнив, що, зокрема, можуть посилити охорону громадського порядку та об'єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства, обмежити рух транспорту, проводити перевірку документів.

Путін визнав "ЛДНР"

Увечері, 21 лютого, російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій "ЛДНР". Після чого з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні "документи".

Відразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

Того ж дня Путін наказав ввести частину регулярних військ на територію окупованих Донецької та Луганської областей. Російських військових з технікою бачили очевидці та журналісти.

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, підкреслив, що мова йде про порушення цілісності України та фактичним виходом з "Мінська".

Міжнародне співтовариство не визнає легітимність режимів "ЛДНР" та засуджує дії Росії

Тим часом в ОРДЛО триває примусова мобілізація цивільного населення. За словами очевидців, подекуди окупанти затримують навіть неповнолітніх. Крім того, тисячі жителів окупованого регіонів були перекинуті терористами в рамках нібито "евакуації" в прикордонні російські області.

Триває й ескалація на передовій. Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксували 96 обстрілів, 81 з яких із застосуванням важкого озброєння. Один військовий загинув, ще шестеро – поранені та  травмовані.

Вас також можуть зацікавити новини: