У житлових районах Миколаєва змогли відновити водопостачання – Офіс президента

У Миколаєві змогли повернути водопостачання після того, як російські окупанти пошкодили водогін.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Він нагадав, що роботу основної та резервної ліній магістрального водогону Дніпро-Миколаїв було перервано. 

Відео дня

"Враховуючи те, що 80% загальної протяжності водогону проходить на території тимчасово окупованій території Херсонської області, це унеможливлює проведення аварійно-відновлювальних робіт та не гарантує подальшої стабільної роботи цього джерела водопостачання", - сказав Тимошенко.

Для розв'язання питання водозабезпечення населення Миколаєва з резервного фонду державного бюджету виділили 56 млн грн. Влада змогла забезпечити водозабір з річки Південний Буг та артезіанських свердловин. 

"Нині введено в експлуатацію 14 свердловин – в міських лікарнях, пологовому будинку та військовому шпиталі. Сьогодні розпочалось водопостачання у житлові будинки", - розповів заступник керівника ОП. 

Крім цього, за його словами, у місто активно постачають гуманітарну допомогу. Станом на п’ятницю, 13 травня, територіальним громадам області, комунальним закладам, структурам Збройних Сил та волонтерським організаціям спрямували майже 3 тис. тонн товарів, з яких 1 тис. тонн вже передана.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявив, що у Миколаївській області продовжують облаштовувати можливості проїзду, попри зруйновані мости та шляхопроводи.