В Україні тримається плато захворюваності \ УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що країна детально розробляла стратегію стримування захворюваності на COVID-19 і тепер має досвід та розуміння боротьби з коронавірусною інфекцією у разі настання другої хвилі пандемії.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, що буде з карантином в Україні після 22 червня

Як передає прес-служба Офісу президента, про це він повідомив на традиційній селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу.

Відео дня

Вказується, що адаптивний карантин запроваджений в усіх областях України, окрім трьох: Львівської, Рівненської та Чернівецької, і майже скрізь відбувся перехід до третього етапу пом’якшення обмежувальних заходів.

На нараді також було зазначено, що після початку впровадження карантинних пом’якшень значних спалахів хвороби в країні не відбулося. До того ж в Україні тримається плато захворюваності. За минулу добу одужали 388 осіб, а захворіли – 328.

«Нам, насправді, вдалося порівняно непогано пройти першу хвилю пандемії. Цьому сприяла і відповідальність українців, і стратегія стримування, яку ми детально й ретельно розробляли та змінювали за потреби. Тепер у нас є досвід, розуміння й витримка, якщо прийде друга хвиля. Сподіваюся, тоді людство буде більш готовим», – наголосив президент України.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 2 червня зареєстровано 24 тис. 340 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 727 летальних, 10 тис. 078 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 328 нових випадків захворювання.

25 травня головний державний санітарній лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна зможе уникнути другої хвилі захворюваності на COVID-19 у разі, якщо коронавірус втратить свою агресивність та у разі розробки вакцини, масового щеплення і формування колективного імунітету на рівні 95% населення країни.