Чи можуть двірники вручати повістку? / фото УП

В Україні триває процес мобілізації, тож деякі випадки вручення повісток українцям залишають низку запитань. На них відповів голова Голосіївської РДА Сергій Садовий.

У коментарі ТСН він пояснив появу оголошень про мобілізацію у під'їздах столичних будинків: наголосив, що ці оголошення - суто інформаційні.

Також у нього запитали, чи розносять комунальники повістки військовозобов'язаним. "Розносять і вручають повістки тільки представники центру комплектування", - запевнив Садовий.

Відео дня

Раніше у мережу "злили" відео, на якому повістки в будинок у Дніпровському районі Києва приносять комунальники й стверджують, що це завдання  прописано у них в посадовій інструкції, а повістки їм передає військкомат. Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району підтвердила, що це справді її двірники розносили повістки.

В одному з районів Києва комунальники розносили повістки / скріншот

Повістки в Україні - хто та де має право вручати

В Україні триває мобілізація, тож зупинити військовозобов'язаного громадянина можуть будь-де та вручити йому повістку. Цей документ можуть видати в будь-якому місці, яке не заборонене законодавством України - на вулиці, на роботі, вдома. Серед заборон - не можна силоміць приводити людину до військкомату.

Хто має право вручати повістку:

  • працівники органів місцевого самоврядування;  
  • керівники підприємств, установ, організацій;
  • посадові особи військового комісаріату та територіального центру комплектування;
  • керівники ЖЕКу, ОСББ.

Вас також можуть зацікавити новини: