Учасники алкорозваг під час обшуків / фото Нацполіції

У суспільстві точиться дискусія щодо повісток, які вручили фігурантам у справі "п'яних" вечірок. Хлопці з Івано-Франківська, які винаймали житло в Києві, запрошували в гості дівчат й знущалися з них.

Двом фігурантам справи повідомили про підозру, шістьом учасникам алковечірок видали повістки. Як йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1", таке рішення викликало бурхливі обговорення у мережі: частина людей вважає, що армія не повинна бути покаранням, а злочинцям не місце серед людей, які захищають країну.

То чи може повістка бути способом покарання, пояснив військовий психолог Андрій Козінчук. Він каже, що так, це дійсно для них стане покаранням, адже у разі потрапляння на фронт вони будуть перелякані й злі. Але там потрібні ефективні військовослужбовці.

"Або може статися ще гірше: ця дитинка прийде, десь у куточок заб'ється, а потім повернеться героєм війни. Вийде, що ми його не покарали, а зробили йому кар'єрний трамплін... Іти в армію - це страшно. Хотіли зробити людям страшно, а це не окей", - наголосив Козінчук.

Повістки для організаторів "п'яних" вечірок у Києві

Раніше мережу заполонили кадри зі скандальних "п'яних" вечірок, на яких група хлопців з Івано-Франківська, яка переїхала до столиці, знущається з дівчат. Після розголосу цієї історії за справу взялися правоохоронці.

Двох організаторів розваг взяли під арешт на 60 днів. Ще шістьом особам вручили повістки для уточнення даних у військкоматах. Також у скандалі "засвітився" український футболіст, свою причетність до алковечірок він заперечує.

Вручення повісток організатором "п'яних вечірок" у Києві — це "не метод покарання", заявляв очільник ТЦК у столиці. Підозрювані не отримали їх раніше, тому що могли порушувати правила військового обліку.

Вас також можуть зацікавити новини: