Міська лікарня прифронтової Авдіївки отримала нову кисневу станцію, яка здатна забезпечувати медичним киснем відразу 81 точку в інфекційному, неврологічному, хірургічному, терапевтичному, реанімаційному та операційному відділеннях лікарні. 

Система киснепостачання, яку встановили в медичному закладі, є повністю автоматизованою: станція має дві ємності по 3 тонни кожна, і здатна безперервно подавати кисень на головний триповерховий корпус лікарні та окремо стоячу інфекційну будівлю. На етапі проектування станції був передбачений комплекс оповіщення та системи підвищеної безпеки. Як повідомили в компанії "Метінвест", яка спільно з Авдіївським коксохімічним заводом та Фондом Ріната Ахметова об'єднали зусилля для боротьби з пандемією, побудували та передали станцію, кисень вже подається у відділення, де проходять лікування хворі коронавірусом. Всього соціальні інвестиції "Метінвесту" в посилення медичної бази лікарні в боротьбі з СOVID-19 склали 13 млн гривень.

Як заявив генеральний директор АКХЗ Віталій Литовка, забезпечення лікарні киснем для ефективного лікування інфікованих коронавірусом залишається актуальним питанням. 

Відео дня

"Наше містоутворююче підприємство багато років допомагає лікарні міста розвиватися. У медзакладі вже працюють сучасні хірургія та травматологія, клініко-діагностична лабораторія, інфекційне та приймальне відділення. Триває ремонт неврології. На підтримку охорони здоров'я міста "Метінвест" направив з 2014 року майже 50 млн грн", - сказав Литовка. 

Своєю чергою керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш підкреслив, що відкриття кисневої станції - вкрай важлива для Авдіївки подія: 

"Завдяки станції наша лікарня змогла укласти контракт з НСЗУ і отримала "ковідний" пакет. Тепер жителі нашої громади можуть лікуватися від коронавірусу в стінах рідної лікарні. Крім того, ми приймаємо і жителів інших населених пунктів".

З ним згоден нардеп Муса Магомедов. Він переконаний, що проект "боротьба з COVID-19 в Україні" - найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медустановам у боротьбі з новим захворюванням. 

"Дійсно масштаби допомоги безпрецедентні, а завдяки проекту підвищився рівень якості надання медпослуг в країні", - прокоментував спільну ініціативу бізнесу політик