Благодійний фонд молодіжної ініціативи "Надія" спільно з командуванням Медичних сил ЗСУ розпочали впровадження надважливого проекту - телемедицини на фронті, завдяки якому медики, що працюють у польових шпиталях, зможуть бути на зв’язку із провідними лікарями країни та світу під час проведення операцій.

"Сьогодні, в рамках проекту, ми передали перші 18 терміналів  Starlink. Усього планується сформувати 48 комплектів необхідного обладнання, яке буде задіяне на всіх етапах медичної евакуації", - сказано у повідомленні.

"Долучилися до реалізації проекту і представники молодіжної ініціативи фонду "Надія"  - наша молодь, яка допомагає нам. Владислав Ландар, Євген Дубіль, Максим Стригун, Іван Дубіль, Ілля Дубіль та Аріна Пашенька - наші надійні помічники, які повністю взяли на себе питання логістики, пошуку та доставки необхідної допомоги в Україну. І сьогодні вони відправили додаткову партію терміналів Starlink, які теж будуть передані на потреби проекту телемедицини на фронті. Також варто відмітити активну участь у зборі допомоги Едуарда Бондаренка, випускника Київського військового ліцею імені Івана Богуна", - зазначили представники ініціативи.

Відео дня

Заступник Командувача Медичних Сил Збройних Сил України полковник медичної служби Юрій Подолян подякував за таку важливу для військових медиків допомогу, як повідомляється у Facebook командування.

"Це напрочуд важлива та корисна ініціатива, і я радий, що шефство над нею взяв саме наш фонд "Надія". Це не перший наш благодійний проект, разом з нашими партнерами - Благодійним фондом Дениса Парамонова, фондом Віталія Данілова, компанією Медирент, підприємством "Пожмашина", американськими партнерами Eltech trust та Revival foundation ми надаємо системну допомогу медичним закладам по всій Україні. Українські медики тримають свій фронт цілодобово та без вихідних, і ми надалі надаватимемо їм усю необхідну допомогу", - зазначив Борис Тодуров, директор Інституту серця МОЗ України, Амбасадор Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія".