Шеремет загинув у 2016 році / фото УНІАН

У Шевченківському районному суді Києва розпочалось підготовче засідання у справі за обвинуваченням музиканта Андрія Антоненка, лікаря Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Читайте такожЗахист Антоненка оприлюднив докази його непричетності до вбивства Шеремета

Як передає кореспондент УНІАН, адвокати подали суддям клопотання про те, щоб суд дозволив Антоненку сидіти не у скляному боксі, а поруч з ними.

Біля будівлі суду зібралися близько 100 осіб, вони прийшли підтримати обвинувачуваних.

Слід зазначити, що кількість правоохоронців біля та в середині будівлі суду значно перевищує кількість людей, які прийшли на акцію.

Вбивство Шеремета: що відомо

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.
  • За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко – «лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 18 серпня обвинувальний акт вручили Кузьменко та Антоненку, а Дугарь та її адвокати відмовилися його отримувати.