Програма президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» запускається у Києві. Першим об'єктом, який буде створений вже незабаром, стане сучасний урбан-парк на території ВДНГ. 

Як повідомив у Facebook заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко, підготовчі роботи з облаштування урбан-парку стартують у п'ятницю, 28 травня.

«Щоб бути здоровими і займатись спортом, українцям не обов'язково купувати абонементи у фітнес-зали. Ми створюємо доступну, а головне цікаву та різноманітну інфраструктуру. На ВДНГ з'являться: бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, дитячі урбан-локації та столи для тенісу», - розповів він.

Відео дня

Також тут планують регулярно проводити батли та джеми вуличних культур. Користуватися парком можна буде безкоштовно.

За словами Тимошенка, урбан-парк — це частина концепції спортивного кластера на ВДНГ, який реалізується за підтримки Офісу Президента. Він є також складовою ініціативи президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».

«Вже точно знаю, що урбан-парк стане однією з улюблених локацій для киян. Особисто теж чекаю з нетерпінням», - зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко розповів, що завдяки програмі «25 спортивних магнітів» кожна область країни отримає багатофункціональний спортивний об’єкт міжнародного рівня.