'Відбуваються дуже погані сигнали': військовий висловився про важливість демобілізації

Військовослужбовець 109-го батальйону ЗСУ, сержант роти ударних БПЛА, народний депутат Єгор Фірсов переконаний, відсутність закону про демобілізацію демотивує українських захисників.

На його думку, "відбуваються дуже погані сигнали".

"Тому що коли військовим говорять, що демобілізація буде й треба її почекати, а потім говорять, що це неможливо, - це сигнал, що надурили. Українці люблять свободу, ми за неї віддаємо життя, а свобода - це вибір. Тому українцям треба намалювати хоча б гіпотетичний вибір і сказати, що за 3-5, нехай навіть 7 років у вас буде вибір і можливість пройти демобілізацію", - сказав Фірсов на телеканалі "Еспресо".

Відео дня

За словами Фірсова, коли військові почують чіткі терміни демобілізації, то це буде додатковою мотивацією. При цьому він впевнений, що це не означає, що всі побіжать писати заяви про звільнення, тому величезна кількість залишиться в ЗСУ.

"Але людям треба давати вибір, щоб вони не відчували себе рабами. Що одних загнали до армії, і назад шляху немає, а інші "косять" від армії, насолоджуючись життям у ресторанах. Це дуже демотивує, і розколює країну, а країну потрібно зшивати. Тому питання демобілізації терміново треба вирішити, щоб чітко всім хлопцям відповісти", - додав захисник.

Демобілізація в Україні - думки

Народний депутат та полковник СБУ Роман Костенко вважає, що за умови постійних ротацій 70-80% військових повернулися б на фронт після демобілізації. Він переконаний, що демобілізація залежить прямо пропорційно від мобілізації.

Нардеп наголосив, що якби в країні була активна мобілізація, то питання звільнення військових не стояло б так гострого, адже саме ті, хто щодня ризикує своїм життям на першій лінії й питають про це. Тому він пропонує проводити ротації в Силах оборони та відпускати військових у відпустки, аби вони проводили час вдома, а потім поверталися захищати Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: