Волошин заявив, що в України немає державного суверенітету / фото Софія Середа

Ветерану АТО Олександру Погребиському , який нібито облив «зеленкою» народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Олега Волошина, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання під поручительство народних депутатів від «Європейської солідарності».

Про це народний депутат від «ЄС» Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Сашка відпустили. Під особисті зобов‘язання та поручительство народних депутатів від « ЄС». До 21 вересня йому обмежують виїзд з Києва", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Також Геращенко стверджує, що Погребиський нікого не обливав «зеленкою», як це вважає сторона обвинувачення, а навпаки, намагався запобігти агресивним діям депутата Волошина, за що отримав від нього удар в обличчя.

Геращенко вважає, що судити треба не ветерана, а народного депутата.

"Депутат, який з трибуни ВР заявив про "відсутність суверенітету" і б‘є в обличчя людину, яку тримають поліцейські, не несе жодної відповідальності… Погребиського затримали тільки тому, що він в час "зеленки" був біля ВР, намагався зупинити хуліганські дії депутата, не тікав, і належить до нашої політичної команди", - додала вона.

Читайте такожСБУ просять відреагувати на заяви нардепа Волошина щодо суверенітету України

Також вона нагадала, що народні депутати звернулися до СБУ із заявою про вчинення Волошиним державної зради.

"Наша фракція, разом з депутатами інших фракцій, звернулися до СБУ щодо злочину депутата ВР, який заперечує суверенітет України. Але очевидно, що побиття людини і нецензурна лайка - це також правопорушення, яке вимагає реакції поліції. Принагідно чесно зазначу, що я проти «зеленки» до політичних опонентів. Й Сашко нікого зеленкою не обливав. Але я за кримінальну відповідальність кожного зрадника перед законом. Заяви Волошина підпадають під ст. 111 КК "державна зрада", - підсумувала Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня у Верховній Раді Волошин заявив, що напередодні навмисно не прийшов на урочисте пленарне засідання парламенту, присвячене 30-річчю прийняття Декларації про державний суверенітет, тому що «немає що відзначати - суверенітет відданий повністю зовнішньому управлінню».

21 липня біля Верховної Ради невідомі облили Волошина «зеленкою». За підозрою у вчиненні цих протиправних дій поліція затримала двох осіб.

22 липня група народних депутатів з різних фракцій подали заяву до СБУ з вимогою відреагувати на заяву Волошина щодо суверенітету України.