Олексій Арестович / фото УНІАН, Брессонова Ані

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович у нецензурній формі прокоментував «туфельний скандал» у ЗСУ.

Користувач Нєжинській Гурок в Facebook опублікував скріншот початку статті з The Guardian, в якій тренування курсанток до параду у взутті на підборах названо «ідіотською», і тегнув Арестовича.

У відповідь той заявив, що курсантки самі обрали таку форму одягу:

Відео дня

"Курсантки особисто висловили бажання йти на параді в парадній формі, яка автоматично передбачає підбори. Їм дали можливість вибрати з двох видів взуття більш зручний, після одного (!) експериментального проходження. Якщо когось і образили, то перш за все дівчаток-курсанток самих. І ти туди ж, обс*с. Так що зверни свій Гардіан і запхни собі в д*пу, у**б*к.) і соплі підітри, задихнешся, чмо об**б*не", - написав Арестович.

скріншот з відео

На зауваження інших користувачів Арестович дописав: "Все, що ви зможете при зустрічі - раком встати, клоуни.) Підходьте, допоможу) "..."підходь в понеділок об 11:00 на Банкову, 11.). Приділю тобі десять хвилин".

скріншот

Читайте такожБерці на підборах: Арестович показав експериментальну модель парадного взуття для курсанток ЗСУ (відео)

Скандал через туфлі на підборах

У четвер, 1 липня, в мережі розгорівся скандал навколо участі жінок-військових у параді на підборах замість берців. Фотографії підготовки опублікувало на своїй сторінці Міноборони.

Жінки будуть крокувати Хрещатиком в туфлях разом з іншими підрозділами - в рамках військового параду з нагоди 30-річчя Незалежності. На підготовку дали три місяці.

Користувачі соцмереж назвали ідею "трешем" і заявили, що це перетворить парад на"фарс".

У п'ятницю, 2 липня, депутати Ради вручили Міністру оборони на знак протесту каблуки. Даний перфоманс не оцінили в "слузі народу". Євгенія Кравчук заявила, що доцільніше не вручати Міністру оборони туфлі, а працювати над поліпшенням забезпечення жінок-військовослужбовців.

У сухопутних військах Збройних сил України відреагували на скандал і заявили, що вже проводять перевірку.

Депутат Ради Марина Бардіна повідомила, що взуття на параді буде іншим. Йдеться про взуття на невисоких підборах, схожою на осінні боти.