У президентській фракції акцію про туфлі для Тарана вважають піаром / facebook.com/iryna.gerashchenko

Доцільніше не вручати міністру оборони туфлі, а працювати над покращенням забезпечення жінок-військовослужбовців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказала заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, коментуючи сьогоднішню акцію в парламенті народних депутатів України із фракції "Європейської солідарності", які вручили міністру оборони Андрію Тарану туфлі в знак протесту проти того, що жінок-військових хочуть залучити на парад не в берцях, а в туфлях на підборах.

Кравчук зазначила, що рішення про туфлі на підборах, мабуть, із варіанту "гендерних стереотипів", що жінки мають бути на підборах.

Відео дня

Читайте такожТарану вручили підбори після скандального марширування жінок-військових у туфлях (фото)При цьому вона додала, що "є насправді такі парадні форми й в інших арміях, де жіночі батальйони не в берцях ходять, а мають більш зручне взуття - черевики на низьких підборах".

Депутат підкреслила, що якби вона ухвалювала рішення, то, звичайно, не зупинилися б на взутті на підборах. За її словами, гарніше виглядали б на параді жінки-військові в берцях, футболках і штанях, тобто у звичній формі.

Коментуючи акцію депутатів від фракції "Європейської солідарності", вона зазначила, що це було зроблено для того, щоб "на 15 хвилин потрапити в новини".

Вона наголосила, що важливіше зайнятися тим, щоб у жінок-військовослужбовців було нормальне матеріальне забезпечення відповідним одягом, предметами гігієни, ніж проводити різні акції.

Що сталося

У четвер, 1 липня, в мережі розгорівся скандал довкола участі жінок-військових у параді на підборах замість берців. Фотографії підготовки опублікувало на своїй сторінці Міноборони.

фото АрміяInform

Жінки крокуватимуть Хрещатиком у туфлях разом з іншими підрозділами – в рамках військового параду з нагоди 30-річчя Незалежності. На підготовку дали три місяці.

Користувачі соцмереж назвали ідею «трешом» і заявили, що це перетворить парад на «фарс».