На Закарпатті вітчим до смерті побив свою 10-річну падчерку / фото ua.depositphotos.com

10-річна дівчинка Майя, яку до смерті побив вітчим на Закарпатті, регулярно пропускала школу через надмірні вимоги працювати та доглядати за молодшими дітьми, а також терпіла постійні знущання й побої.

Як повідомляє ТСН, дитину поховали та з'ясувалося, що про її страждання багато хто знав, але всі мовчали.

У день трагедії мати не заступилася за Майю та навіть "швидку" побитій доньці не викликала, але чому, так і не пояснила. Де вона зараз, ніхто не знає, її не було на похоронах дочки.

Відео дня

Рідний батько дівчинки намагався забрати її до себе та  напередодні трагедії звертався до служби у справах дітей, але, як кажуть жителі села, не встиг:

Читайте такожВітчим і матір жорстоко били дівчинку: стали відомі подробиці вбивства дитини на Закарпатті"Він оббивав пороги скрізь, і він не зміг забрати дитину. Він просто не встиг".

"Зверталася бабуся. Звертався папа. Написали заяву, але не було ніякого реагування", – розповідає односельчанка.

Одне з останніх звернень було за тиждень до трагедії, але в соцслужбі не знайшли часу, щоб навідатися до дівчинки.

"Чоловік повідомив, що дитину змушують багато працювати, доглядати за іншими дітьми, б'ють. Дитина часто пропускає школу. Ця інформація була відразу направлена в службу у справах дітей Сюртівської громади. За фактом вони не встигли перевірити, адже в неділю повідомили, що дитина померла", – зазначила керівник служби у справах дітей Закарпаття Світлана Якиміліна.

У селі багато хто знав, що дівчинку били, але мовчали, оскільки боялися вітчима, колишнього ув'язненого.

"Сидів 7 років у в'язниці. Що можна очікувати від такої людини? Що він зміниться колись?" – каже один із сусідів.

"У суботу він приходив до мене розбиратися. Він сказав, що я чутки розпускаю. Я все, що зробила, – подзвонила батькові та сказала, що треба дітей забирати, тому що їх б'ють", – розповідає односельчанка.

На думку сусідів, саме це могло розлютити її вітчима, і всю агресію він виплеснув на дитину.

На цей час він затриманий, його взяли під варту. Інших дітей – 5-річну рідну сестричку Майї та двох зведених поки забрала бабуся.

Вбивство 10-річної дівчинки на Закарпатті

Трагедія сталася в селі Паладь-Комарівці Ужгородського району у ніч проти 3 жовтня.

За інформацією поліції, 34-річний вітчим зізнався, що напередодні ввечері, перебуваючи в нетверезому стані, побив свою 10-річну прийомну доньку. Вранці він знайшов дитину на ліжку без ознак життя.

Зловмисника затримали. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 п. 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини). Підозрюваному загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

4 жовтня слідчі розпочали кримінальне провадження щодо матері загиблої дівчинки.