false

Кримінальні авторитети Сергій Ілюхін і Віктор Журавльов, ймовірно причетні до організації масової стрілянини в Броварах, раніше фігурували у справі про підпал пасажирських автобусів в Києві. Про це повідомили Vesti.ua.

Нагадаємо, 29 травня близько 7 ранку в Броварах близько 100 людей влаштували стрілянину. 21 учасник був затриманий. У мерії повідомили, що причиною перестрілки став переподіл нелегального ринку пасажирських перевезень.

Відео дня

За підрахунками ЗМІ, щодня «сірі» маршрутники приносять «кураторам» 250-280 тис. грн. «За рік виходить понад 100 мільйонів. Не дивно, що за контроль над такими фінансовими потоками ведеться постійна війна», — пише видання.

За даними "Вестей", броварських маршрутників «кришують» місцеві авторитети Ілюхін і Журавльов за прізвиськами Ілюха і Журавель. Вони влаштували перестрілку, щоб «покарати неугодних і показати всім, хто насправді контролює місто і перевезення».

Сергій Ілюхін

«Складно уявити, що вони не розуміли, який резонанс отримають влаштовані ними розбірки. І в цій ситуації є тільки два логічних пояснення. Або Ілюхін і Журавель, сп'янілі "бандитською владою", втратили зв'язок з реальністю, або ж у цих кримінальних авторитетів є своя "криша" в правоохоронних органах і вони впевнені, що вдасться уникнути будь-якого покарання. Втім, можливі обидва варіанти», — йдеться в матеріалі.

Віктор Журавльов

При цьому ще рік тому їх банда фігурувала у справі про підпал автобусів біля станції метро «Лісова» в Києві. Палії намагалися залякати власника і змусити його платити за «захист».

Крім перевезень ОЗУ Ілюхи контролює роботу нелегальних ігрових автоматів, "кришує" наркоторгівлю і проституцію в Броварах.

Раніше в ефірі одного з телеканалів заступник голови МВС Антон Геращенко заявив, що прізвища людей, які організували стрілянину в Броварах, вже відомі правоохоронцям. Про кого саме йде мова, він в інтересах слідства не уточнив.