На локаціях встановлено спортивні елементи, біля яких розміщені QR-коди з доступом до онлайн-тренувань

До кінця цього року відбудеться відкриття 600 активних парків, створених у рамках програм Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" та "Здорова Україна". 

Як повідомив у Facebook міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, 100 таких парків уже працюють, а ще 500 відкриються незабаром. 

"Це не просто побудова спортивних локацій. Ми не говоримо про старі та нудні методи, які змушують людей займатися руховою активністю. З приходом цифровізації в наш світ, ми маємо можливість це зробити інтерактивніше та цікавіше", - зазначив Гутцайт.

Відео дня

На цих локаціях встановлено спортивні елементи, біля яких розміщені QR-коди з доступом до онлайн-тренувань, записаних за участю українських спортсменів та зірок. 

"Просто навівши камеру телефона на цей код, ви можете отримати корисні поради від відомих людей, кумирів українців та слідувати їхньому прикладу! Тренування поділені на рівні: від простого до складного", - пояснив міністр.

На кожній з локацій перебуватиме координатор, який надасть допомогу в користуванні майданчиком. Для кожного розроблені свої види вправ, зважаючи на вік та можливості. Крім цього, кожні вихідні на цих локаціях проводяться різноманітні групові активності.

"Основна мета проста - зробити спорт ближчим до людей! Щоб кожен українець мав вільний доступ до рухової активності", - резюмував Гутцайт.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив про відкриття на території київського ВДНГ сучасного урбан-парку. У найближчі роки подібні спортивні простори планується зробити у більшості великих міст України в рамках програми "Велике будівництво".