Антипович вважає, що новий закон може створити колапс у ТЦК / скріншот

Українці не будуть масово виходити на протести після ухвалення нового закону про мобілізацію. Обурення в соцмережах може бути, але більшість українців виконають букву закону.

Керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович зазначив, що в січні-лютому зафіксовано зниження показника правильності руху держави через обговорення закону про мобілізацію.

"Але не може не існувати мобілізації в умовах війни. Те, що українець чи будь-хто боїться смерті найбільше - це нормально. Нормально не хотіти воювати і брати зброю в руки. Таких українців багато", - зазначив експерт в інтерв'ю LIGA.net.

Відео дня

Він зазначив, що на тлі різних чуток про те, що людина прийшла в ТЦК, а наступного дня опинилася на фронті, українці не виявляють бажання йти в центри комплектування.

Водночас Антипович вважає, що новий закон може створити колапс у ТЦК через непомірне навантаження, адже, на його думку, під мобілізацію потраплять близько 8 мільйонів українців. Також він вважає, що більшість громадян країни виконають закон, хоча й будуть обурення як у соцмережах, так і на вулицях.

Закон про мобілізацію - останні новини

Заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко заявила, що через два місяці після того, як у Раді ухвалять новий закон про мобілізацію і його підпише президент Зеленський, в Україні почне працювати електронний кабінет для військовозобов'язаних.

Водночас керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в документі мають намір врахувати "позицію бізнесу".

27 лютого секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Роман Костенко заявив, що загалом подано 4195 поправок до законопроєкту.

Вас також можуть зацікавити новини: